Leuk dat je er bent!
#RedMoederdag

#RedMoederdag

Red Moederdag!

Als ik ergens nadrukkelijk het woordje ‘red’ voor zie staan, en zéker met een uitroepteken erachter, moet ik altijd aan Pluk van de Petteflat denken. Voor wie het verhaal niet kent (ga je schamen). Pluk is een zeer rechtschapen jongetje dat graag helpt en redt. Een lelijke boze boef van een architect, wil de prachtige torteltuin met al haar flora en fauna asfalteren en een grijs betonnen doden-dieren-museum bouwen. Heel veel schattige dieren zullen hun woonplaats verliezen... drama alom. Gelukkig is daar Pluk en hij haalt alles uit de kast en begint een groots protest: ‘RED DE TORTELTUIN’! En zoals in de meeste kinderboeken, lukt het de held inderdaad om te redden en loopt het gelukkig goed af. De torteltuin blijft, de architect verdwijnt, de dieren kunnen blijven en iedereen is blij...

Nu is het maart 2020 en bijna niemand is écht blij. Als een lelijke boze architect heeft corona zijn bulldozer gezet in onze vrolijke torteltuin, waar lang niet alles, maar wel veel dingen goed gingen.

Niets is meer zeker, en niemand weet hoe dit afloopt. Allemaal heel surrealistisch voor ons westerlingen, die toch best wel gewend zijn om de touwtjes in handen te hebben. We zijn overgeleverd aan de wetenschap, het lot of God. ’t Is maar net waar je je vertrouwen op vestigt.


In alle gevallen, kunnen we niets meer doen dan afwachten…

Maar terwijl we aan het afwachten zijn, (wat overigens best louterend kan werken) kunnen we ons alvast wel richten op de toekomst, want die komt. Dát is zeker. We kunnen onze kasten helemaal volstoppen met levensmiddelen voor het geval we een hongerzomer mee gaan maken. Maar we kunnen óók plannen maken, plannen voor de tijd dat de grote lelijke corona-architect verdreven is.


En dát zijn leuke plannen!

Ik zie buurtfeesten en familie BBQ’s voor me. Ik zie versierde verpleeghuizen en knuffelende opa’s en oma’s. Peuters die hun snot weer ouderwets aan oma’s mond vegen als ze een kus geven. Feestende (en tongzoenende!) pubers. De gezellige Hollandse bakkies worden weer spontaan bij elkaar gedaan. Heerlijk, heb er nu al zin in!

Maar... plannen mág je maken, realistisch móet je zijn.

Ik geloof dan ook niet dat dit al snel zal gebeuren, ik ben geen pessimist, maar ik verwacht zomaar niet dat we een uitbundige Pasen, Koningsdag of Moederdag zullen hebben.


Daarom bedachten mijn collega’s en ik het volgende:


Pasen staat vast, daar zitten we niet aan. Punt.
Wat we met de verjaardag van onze Koning gaan doen mag hij uiteraard zelf bepalen.
Maar Moederdag, ja moe-der-dag, dáár kunnen we misschien wél iets aan doen.
Moederdag, een dag bij uitstek om bezoekjes aan moeders en oma’s te brengen.

Ontbijtjes, geknutselde schoolwerkjes, (asbakken bijvoorbeeld... oh-ho!) bosjes bloemen, lieve kadootjes en lekkere dingen bij de koffie. Dat is Moederdag.

En daarom dachten wij, zullen we Moederdag gewoon verplaatsen?
Prima ideetje toch? Ja? Teken dan ook even de petitie.

6 September 2020. Het lijkt ons een mooie datum. Vakantie en hopelijk ook de ergste coronacrisis achter de rug! Het is dan wel weer eens tijd om wat te vieren, vind je niet?

  • De hardwerkende winkeliers en horeca ondernemers, die een groot deel van hun inkomsten mislopen, kunnen ook wel wat steun gebruiken!
  • De moeders verdienen het na deze periode van 100.000 ballen in de lucht houden, dúbbel om lekker verwend worden!

En aangezien we in deze tijd goed leren ‘omdenken’, ‘bijstellen’, en ‘schakelen’,  is het wat ons betreft een goed idee om Moederdag dan ook een ‘ietsje’ andere inhoud te geven? Zullen we deze dag ook denken aan de kinderen zonder moeder, en de vrouwen zonder kinderen? Op deze manier wordt het een mooie dag voor iedereen!

En mannen, jullie zijn ook fantastisch, heus. Maar als jullie dit nou voor ons doen, beloven wij bij het eerstvolgende grote voetbaltoernooi, heel veel bitterballen en bier te zullen serveren!

En zo lieve mensen. Wordt het leven tóch weer een torteltuin! En we leefden nog lang coronavrij en gelukkig!

#redmoederdag #gevenisleuker
Ingrid - 25 Mar 2020 @ 02:51
En zo is het, ik ga voor torteltuin 2.0

Laat een reactie achter