Leuk dat je er bent!

Norte Sur - Rose Garnacha - Biologische wijn

€8,40
Niet op voorraad
Levertijd: Neem contact op voor de levertijd.

Norte Sur Rose Garnacha
Deze prachtige rosé is een wijn van de familie Fernández Cifuentes, eigenaar van Dominio de Punctum. Dominio de Punctum is opgericht in het jaar 2005 met als doel om geweldige wijnen te maken waarbij de druiven geheel biologisch worden geteeld. De familie vond hun geluk in de wijn regio La Mancha en vestigde zich daar op de kruising van de steden Cuenca, Ciudad Real en Albacete. Hieraan ontleent het wijnhuis de naam want Dominio de Punctum betekend vertaald; domein op de kruising. Na een aantal jaren was het wijnhuis direct bekend want ze ontvingen al menig wijn prijs van de internationale wijnpers. Een welverdiende prijs want hierdoor wist de familie dat ze op de goede weg waren. Deze Norte Sur Rose Garnacha is één van de mooie wijnen van de familie en daar zijn ze trost op.
 

De oogst van de Garnacha druif
De wijngaarden worden erg goed onderhouden want enkel dan kunnen er volledige biologische Garnacha druiven worden verbouwd. De druiven voor deze Norte Sur Rosé komen van twee wijngaarden namelijk Finca el Fabián en Las Pedroñeras, in La Mancha. Hier is het klimaat perfect, veel zonneschijn en warme middagen tijdens de rijpingsperiode. Maar ook krijgen de Garnacha druiven veel verkoeling door de wind en sterk dalende nacht temperaturen. Hierdoor zorgt het klimaat voor een natuurlijke bescherming tegen ongedierte en ziektes in de wijngaarden. De oogst wordt bij de perfecte rijpheid in de vroege ochtend ingezet om zo de trossen te beschermen tijdens het transport naar Dominio de Punctum. 
 

Hoe smaakt de Norte Sur Rose?
Als de trossen zijn aangekomen bij Dominio de Punctum voor deze Norte Sur Rose worden ze grondig geïnspecteerd. Zo worden enkel de beste trossen in deze rosé wijn verwerkt en krijgt hij een geweldige zuiverheid. De schillen rijpen slechts een twintig tal minuten mee waardoor hij de mooie licht roze kleur krijgt. In de geur is deze rosé rijp en rond, mooi rood fruit boeket en een beetje een hint van snoepjes en citrus. Deze Norte Sur Rose is gemaakt van de Garnacha druif dat geeft hem zijn mooie rijpe smaak. Hinten van aardbei, frambozen en een beetje citrus en lavendel maken het geheel helemaal af!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen