Pot voor jou
Het goede voorbeeld geven

'Het goede voorbeeld geven', een uitdrukking die ons in onze ‘ouderrol’ vaak achtervolgt. Want waarom schreeuwt mijn kind zo vaak en waarom hoor ik haar geregeld de zin "Nu ben ik het echt hélemaal zat!" zeggen en waarom denkt mijn kind dat we álles zomaar kunnen kopen? Zou het soms iets te maken kunnen hebben met het feit dat ik mijn stem geregeld (lees: veel te vaak) verhef, dat ‘nu ben ik het helemaal zat’, mijn levensmotto aan het worden is en dat ik BFF’s geworden ben met de Wehkamp bezorgers..

Typisch gevalletje van het goede voorbeeld geven…
Een misschien ietwat uitgekauwde term, die nooit zijn kracht verliest.
Want is het niet in álle facetten van het leven zo, dat iets pas geloofwaardig is als het goede voorbeeld wordt gegeven. ‘Practice what you preach sister!’


Christmas jars

Hier moesten we aan denken (tussen het huilen en neussnuiten door) toen we de films ‘Christmas Jars’ en ‘Pay it forward’ zagen… (ga ze vooral kijken!)
Want we kunnen nu wel de bedrijfsnaam ‘Geven is leuker’ voeren, maar doen we ook wat we zeggen? In ons persoonlijk leven lukt dat gelukkig aardig. Maar als we dit breed uit willen gaan dragen, dán is er wel wat meer voor nodig!

Pot voor jou

En daarom ontwikkelden we de ‘pot-voor-jou!’, gebaseerd dus op de zogenaamde ‘Chrismas jar’.

De film in het kort: een jong gezin spaart - in financieel moeilijke jaren - muntgeld in een jampot om met kerst tóch kadootjes te kunnen kopen. Als ze er jaren later financieel beter voorstaan, houden ze deze jampot-traditie in ere maar zetten dan deze gevulde pot, rond kerst, anoniem bij iemand voor de deur die wel een hart onder de riem kan gebruiken. De ontvangers van de pot, die zo geraakt zijn door dit mooie gebaar gaan ook jampotjes vullen, en zo breidt het GOEDE zich elk jaar meer en meer uit! Geweldig!
Het principe van deze pot: het GOEDE voorbeeld geven, zodat het GOEDE zich kan vermenigvuldigen!
Wij zijn gek op mooie quotes en wijsheden, één daarvan is: 'Overwin het kwade door het goede te doen'.
We hebben op heel wat verdriet, pijn en politieke issues helaas geen antwoorden, laat staan oplossingen.
Wat we wél kunnen doen is het GOEDE (voorbeeld) GEVEN!

 

Doe je mee?

  • Heb je in één van de deelnemende winkels een lege pot gekregen? Bedenk aan wie jij deze anoniem kan geven en vul hem met iets waar diegene blij van wordt!
  • Gevulde pot gekregen? Wat fijn voor jou! Je hebt het verdiend! Wil je ook iemand anoniem blij maken? Neem een lege pot, download het etiket en geef!
  • Wil je ons vertellen wat de 'pot voor jou’ met je deed? Stuur ons een mail. We zijn gek op goede verhalen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »